De route gaat langs vier restaurants in de omgeving van Sint Nicolaasga en Langweer. Onderweg maak je de heerlijkste tussenstops met hapjes. Het werkt als een soort viergangen menu waarbij je start met een voorgerecht en eindigt met een heerlijk dessert. De start is bij Hotel de Oorsprong die de vorige keer uitpakte met een carpaccio van hert. Wat het gerecht deze keer zal zijn is nog een verrassing, wie weet wordt dit wegens succes herhaald! Vervolgens maak je de oversteek met het pontje De Woudfennen in Broek en loop je naar binnen bij het naastgelegen Restaurant Helder met een heerlijk gerechtje met uitzicht over het water. Via Brasserie AnderS eindig je deze culinaire wandelroute bij Eetboerderij De Blaauwpleats. Wie weet wordt u daar verwend met een warme apfelstrudel met vanilleijs en slagroom. De route gaat geheel over verharde paden, bij droog weer kunnen de laarzen dus thuisblijven. Ook is de route op de fiets af te leggen.
De kosten voor de culinaire wandelroute zijn € 35,- per persoon. De organisatie van de culinaire wandelroute werkt dit jaar met digitale tickets die je vooraf moet reserveren. Bij de restaurants is het verplicht om een corona QR-code te tonen.
Kijk voor meer informatie en opgave op: www.waterlandvanfriesland.nl/culinairewandeltocht
Over VVV Waterland van Friesland
VVV Waterland van Friesland verleidt inwoner en toerist om gast te zijn in Zuidwest Friesland. Dat gebeurt met inspirerende informatievoorziening, gerichte marketing en goed gastheerschap. Het werkgebied is groot, vanaf de Afsluitdijk tot aan Lemmer en van Joure en Sneek tot aan Bolsward. Waterland van Friesland heeft in dit gebied twintig VVV-locaties. Daarnaast wordt informatie verstrekt via de website en diverse publicaties. Ruim 800 ondernemers zijn actief aangehaakt bij VVV Waterland van Friesland om Zuidwest Friesland verder op de kaart te zetten.